Sing-In @home editie mei 2021

SING IN @ HOME (klik om naar de afspeellijst tegaan)

Hieronder een paar stukjes over de liedkeuze van team mei:

Noah: Lichtstad met uw Paarlen poorten vind ik een prachtig lied met zoveel rijke inhoud. Het spreekt van de toekomst en de Hoop die in Jezus Christus is. Eenmaal zullen al Zijn kinderen werkelijk thuiskomen in het Nieuwe Jeruzalem, de plaats waar de Heere Jezus is

Vol ontzag van Christian Verwoerd is erg mooi en puur. Het nummer is gebaseerd op het feit dat God zo fascinerend en groot is. Hij is vol van oneindige barmhartigheid en genade. God staat zo oneindig ver boven ons – niemand is aan Hem gelijk. Dat maakt Hem zo ontzagwekkend. Ik vind dit een prachtige boodschap, vol van waarheid

Gerriët: Ik heb de lZegekroon, 10000 redenen en Jezus overwinnaar gekozen omdat ik het mooie liederen vind. Ze hebben voor mij verder geen speciale betekenis voor mij. Ik vind het wel mooi dat ze over dankbaarheid gaan, ondanks corona hebben wij toch veel dingen om dankbaar voor te zijn

Bram: 10.000 redenen is mijn lievelingsopwekking. Jezus Overwinnaar vind ik een lekker lied.

Lisanne:  Ik heb Prijs Adonai en Hi Ne Ma tov gekozen, omdat ze me aan leuke tijden herinneren. Het waren samenkomsten op evenementen. Ze doen me herinneren aan de fijne en geweldige sfeer die uit ons geloof ontstonden.

Rutger: Het nieuwe lied Elke traan is een gebed geeft voor mij weer dat Jezus er is in al ons verdriet en dat het niet uitmaakt of het groot of klein verdriet is. Voor Hem ben jij de moeiete waard om getroost te worden.

André: Ik bouw op U: Dit nummer raakt me enorm in deze coronatijd. Juist in deze onzekere tijden krijg ik houvast in Jezus als Rots. Waarop ik kan bouwen. Ook als de coronavloed dreigt.

Door en door goed van Eline Bakker vind ik prachtig. Het lied verwoord mijn gedachten. Dat ik God lang niet altijd kan begrijpen of kan omschrijven. God blijft soms verborgen. Maar juist in die momenten in mijn leven besef ik vooral dat ik ook iets anders mag zien: Gods goedheid en Zijn Liefde. Ondanks de vragen mag ik dat dan vooral zien!

Gerlinde: What a beautiful name:
Ik vind de tekst persoonlijk heel erg mooi. Wat een mooie naam heeft onze God, daar is niets mee tevergelijken. De naam van Jezus Christus, mijn Koning. Onze zonden zijn groot, maar Zijn liefde voorons is zoveel groter, hoe mooi is dat!
In de hemel is de Heer:
In de Hemel is de Heer, en Hij heerst over 't heelal. Hij is altijd bij ons, ook al hebben we een minder fijne dag. Hij heeft het beste met ons voor en dat gebeurt op Zijn tijd. Aan Hem is alle macht, alle heerlijkheid en kracht!
God is good:
De titel zegt het al; God is Goed! Zelfs door de donkerste nachten wil Hij bij ons zijn, Hij laat ons niet alleen. Hij heeft beloofd dat Hij ons niet zal verlaten. Wij zijn zondaars, maar Hij heeft ervoor gekozen om aan het kruis te sterven voor onze zonden. Daarom is er hoop voor ons en schijnt er licht voor ons.

Marjolijn:

10.000 redenen vind ik heel mooi en veel mensen zullen het wel kennen. Het laat mij steeds weer beseffen dat we dankbaar mogen zijn voor alle dingen die we mogen ontvangen in ons leven. Ook als het wat minder goed gaat, zijn er nog steeds grote en ook kleine dingen om dankbaar voor te zijn. Soms staan we daar niet eens bij stil, omdat het ‘zo normaal’ is dat we elke dag weer wakker worden. En het is vaak zo makkelijk om te kijken naar de dingen die juist niet zo goed gaan. Daarom deze reminder: 10 duizend redenen tot dankbaarheid!

Jezus Overwinnaar zegt: Ongeëvenaarde kracht ligt in Uw grote naam, Jezus overwinnaar! Dit vind ik zo mooi en krachtig!

Houd Vol:
Een prachtig lied en bemoediging, ook voor als het leven soms lastig is, of bij twijfels. Ook tijdens het coronavirus: houd vol! Hij laat niet los! God is voor ons, naast ons en altijd om ons heen. Hij laat ons nooit alleen!

De digitale collecte vindt u op: